Skip to content →

Bölcsőde készül Székesfehérváron a Feketehegy-Szárazréten

Széchenyi terv plusz

Sajtóközlemény

2022 június 29.

Új, 28 férőhelyes bölcsőde építés indul Székesfehérváron a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény várhatóan 2024. őszén fogadja majd a beiratkozókat.

A Hit Gyülekezete társadalmi szerepvállalása fontos részeként, több évtizedes tapasztalattal, számos oktatási intézményt működtet országszerte. Az elnyert támogatásból nem csak a helyi gyülekezet, hanem Feketehegy-Szárazrét városrész is újabb, családokat segítő lehetőséggel bővül.

Az RRF-1.1.2-21-2022-00073 azonosítószámú projekt keretében egy 28 férőhelyes, 2 csoportszobás, újépítésű, akadálymentesített, energiahatékony bölcsőde fejlesztése valósul meg.

A bölcsőde egy új, kétszintes, önálló épületben fog működni. Az építkezés tervezett helyén jelenleg egy elbontásra ítélt, lakhatásra régóta alkalmatlan, átmenetileg raktárnak használt ingatlan áll. A helyére kerülő új épület tömegében és megjelenésében illeszkedik majd a már meglévő gyülekezeti házhoz, amihez egy a parkoló bejárata fölött átívelő folyosóval fog csatlakozni. A tervek szerint a földszinten kap helyet két tágas csoportszoba, amihez közvetlenül kapcsolódik majd egy nagy méretű fedett terasz és játszóudvar. Az emeleten a működéshez szükséges funkciók kerülnek elhelyezésre.

Az új tömb modern megjelenése nem csak a környéket szépíti majd, hanem az energiatudatos építészeti megoldásai az Európai Uniós klímacélok teljesítéséhez is hozzájárulnak. Az épület közel nulla energiaigényét megújuló energia hasznosításával (hőszivattyú, napelem) fogja elérni. A parkolóban elektromos autótöltő is kialakításra kerül.

A létrejövő új intézmény biztosítja a minőségi napközbeni ellátást és a gyermekek személyiségének egészséges fejlődését, ezáltal hozzájárul a szülők – elsősorban a nők – foglalkoztatási esélyeinek növeléséhez, segíti az anyák munkaerőpiacra történő visszatérését, támogatja az ideális családtervezést.

A beruházás több új munkahelyet is teremt mindamellett, hogy Székesfehérvár, Feketehegy-Szárazrét kisgyermekes családjai egy modern, mai társadalmi elvárásoknak megfelelő bölcsődei ellátóhellyel gazdagodnak.

A projektről bővebb információt a hit.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Havlik Szabolcs, sajtóreferens
+36 30 315 2680
szabolcs@studiohavlix.com