Skip to content →

EGYH-KCP-18-P-0113 – „Hit Park területén rendezvényközpont létrehozása” projekt leírása

A Hit Gyülekezete  az EGYH-KCP-18-P-0113  azonosító számú projekt keretében a  budapesti Hit Park középső részén,  (Gyömrői út 67.) alatti ingatlanon a Rendezvényközpont épületének kialakításához kapott  támogatást.

A  telken lévő volt irodaépületből felújítással és hozzáépítéssel alakítottuk ki a közösségi célokat  szolgáló rendezvényközpontot, amelyet a Hit Gyülekezet tart fent.

Az épület emeleti szintjén  kialakításra kerül egy több száz fő befogadására alkalmas egyházi esküvők, konferenciák megtartását, és egyéb hitéleti célokat szolgáló terem. Jelen beruházás keretében  a földszinten raktár és ruhatár kerül kialakításra valamint az akadálymentesség érdekében egy új felvonó  is  beépítésre kerül.
Építési engedély határozat iktatószáma: K/505/34/2018/ÉKO

A régi épület pince + földszint + egyszintes, hagyományos téglafalazatos szerkezetű és elemes födémes, lapos tetős kialakítású volt. A lapos tető bitumenes szigetelésű, a homlokzat vakolt felületű, a nyílászárók faanyagúak. A déli oldal tornácos kialakítású, itt  volt  a bejárat.

Az épület a felújítás után pince + földszint + egyszintes + magas tetős (tetőteres) kialakítású lett. Az épület déli homlokzata a földszinten és az emeleten egységesen átalakításra kerül és új homlokzati architektúra alkalmazásával kerül bővítésre. Az épület bejárata a keleti homlokzatra kerül, ennek során az épület mind a földszinten, mind az emeleten  ki lesz bővítve, a teherhordó falak ki lesznek váltva. Az emeleten erkély hozzáépítésével az épület homlokzata a bejárat fölött megnyitásra kerül. Az emelet átalakításával a rendezvényterem kiszolgálására 3 db személyes tanácsadásra alkalmas helység és szociális blokk  kap helyet. Az épület összes homlokzata teljes átalakításra kerül, új hőszigetelés mellett kő és pirogránit burkolatot kap.

Kezdeti állapot

Építkezés

Kész állapot